سرعت اتصال اینترنت احتمالا بسته به موقعیت کاربران متغیر خواهد بود. البته در سرعت ارتباط اینترنتی شما عوامل متعددی تاثیرگذار هستند که از جمله آنها میتوان به تعداد افراد استفاده کننده از اینترنت در نزدیکی شما، نوع مودم یا روتر مورد استفاده، اتصال از طریق وایفای یا LAN و مواردی از این دست اشاره کرد. با اینحال کماکان بعید است که کاربران بتوانند اتصال به اینترنت با سرعتی مشابه دستاورد اخیر محققان ژاپنی را تجربه نمایند.
این کشور در اواخر هفته گذشته با برقراری ارتباط اینترنتی 319 ترابیت برثانیهای موفق به شکستن رکورد سرعت اینترنت در جهان شد. چنین سرعتی تقریبا 2 برابر رکورد پیشتر ثبت شده در سال 2020 (معادل 178 ترابیت برثانیه) است. چنین سرعتی سرسامآور بهنظر میرسد؛ زیرا قابلیتهای جدیدی را پیش روی کاربران قرار میدهد. در اینحالت تقریبا چند هزار عنوان فیلم HD ظرف مدت 1 ثانیه دانلود خواهند شد.
بدیهی است که این ارتباط در محیط آزمایشگاه برقرار شده و این موضوع از ایدهآل بودن تمامی شرایط حکایت دارد. بنابراین حداقل در آینده نزدیک، دستیابی به چنین سرعتی در زندگی واقعی امکانپذیر نخواهد بود. محققان به منظور دستیابی به چنین سرعتی بر فناوری فیبر نوری تکیه کردند. بعلاوه دانشمندان از تکنولوژیهایی استفاده کردند که در آنها بهجای وجود یک هسته درون کابل از یک رشته 4 هستهای استفاده شده بود.
این پدیده در افزایش سرعت ارتباط نقش بهسزایی ایفا کرد. بعلاوه آنها از یک شانه شلیک لیزری 552 کاناله در طول موجهای مختلف استفاده کردند و پرتوهای لیزر از میان آمپلیفایرهای تولید شده از عناصر معدنی کمیاب زمین عبور داده شدند.
به گفته محققان فیبرهای 4 هستهای (چندهستهای) با قطر روکش استاندارد برای بهکارگیری اولیه در تجهیزات فیبر مولتیپلکس حوزه فضایی با بهرهوری بالا و ارتباطات دوربرد جذاب هستند؛ چرا که با زیرساخت کابلهای معمولی سازگاری دارند. بعلاوه انتظار میرود که قابلیت اطمینانپذیری مکانیکی این کابلها با فیبرهای تکحالته قابل قیاس باشد.
ارسال نظر